пʼятниця, 03 серпня 2007 13:56

У Туреччині спростовують причетність українця до "Аль-Каїди"

Інформація турецького інформагентства "Сабах" про причетність затриманого у Туреччині українця до діяльності терористичної організації "Аль-Каїда" недостовірна, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України у п"ятницю.

Посольство України у Туреччині звернулося до керівника відділу по боротьбі з організованою злочинністю і контрабандою Управління з питань безпеки і правопорядку провінції Анталья (Туреччина) Рамазана Четінкая щодо інформації, оприлюдненої 2 серпня у турецькому інформагентстві "Сабах" про нібито причетність українця до діяльності терористичної організації "Аль-Каїда".

Четінкая спростував інформацію про існування звинувачень з боку правоохоронних органів Туреччини у адресу затриманого громадянина України щодо його причетності до якихось терористичних організацій.

Четінкая також повідомив, що агентство "Сабах" пообіцяло спростувати неправдиві звинувачення відносно затриманого громадянина України.

Як повідомляє МЗС, 26 липня у Туреччині було затримано громадянина України, якого звинувачують у використанні фальшивих кредитних карток і крадіжці грошей з банківських рахунків.

2 серпня турецьке інформагентство "Сабах" опублікувало повідомлення про арешт громадянина України, у якому йшлося про те, що окрім звинувачення за статтею "махінації з банківськими рахунками і кредитними картками" йому інкримінують причетність до діяльності терористичної організації "Аль-Каїда".

Справа знаходиться на контролі Посольства України в Туреччині і департаменті консульської служби МЗС України, повідомляє "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині спростовують причетність українця до "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі