середа, 02 грудня 2009 18:54

У Тимошенко просять зупинити реконструкцію швидкісного трамваю

У Тимошенко просять зупинити реконструкцію швидкісного трамваю

Міжвідомча робоча група Кабміну з питань перевірки реконструкції швидкісного трамваю у Києві просить зупинити роботи з реконструкції до усунення виявлених суттєвих порушень технічних норм та законодавства.

Про це у середу заявив голова Міжвідомчої робочої групи, начальник Державної житлово-комунальної інспекції Олександр Мазурчак, повідомляє сайт Держжитлокомінспекції.

За його словами, Міжвідомча робоча група внаслідок перевірки прийшла до висновків, що швидкісна трамвайна лінія була укомплектована несертифікованими залізобетонними шпалами; а на ділянці колії від ст. "Кільцева дорога" до ст. "Гната Юри" візуально було встановлено пошкодження залізобетонних шпал з системою кріплення "ТРЕП".

Крім того, за даними групи, не забезпечено облаштування швидкісної лінії трамваю температурно-напруженою безстиковою (зварювальною) колією, а КП "Київпастранс" не виконало технічних умов ВАТ "Київводоканал" щодо переносу підземних комунікацій, що несе потенційну загрозу виникнення технологічних аварій при експлуатації швидкісного трамваю.

До того ж замовник реконструкції лінії швидкісного трамваю у Києві - КП "Київпастранс" при проведені тендеру необґрунтовано здійснив закупівлю підкладок пружного скріплення у кількості 40 тисяч одиниць та прокладок гумових шумознижуючих у кількості 40 тисяч одиниць на загальну суму більше 5 мільйонів гривень.

За інформацією Міжвідомчої робочої групи, використано на реконструкції лінії лише 5 тисяч комплектів підкладок, інші не будуть використані взагалі, через що з чим більше 4 мільйонів гривень коштів місцевого бюджету витрачено даремно.

У зв"язку з цим Міжвідомча робоча група просить КМДА доручити КП "Київпастранс" замінити деформовані залізобетоні шпали; провести сертифікацію встановлених шпал на реконструкції лінії швидкісного трамваю у Києві; забезпечити виконання технічних умов ВАТ "Київводоканал".

"Продовження реконструкції лінії та введення її в експлуатацію неможливе, доки не буде усунуто порушення норм законодавства та недоліки, визначені у відповідному акті Міжвідомчої робочої групи", йдеться в повідомленні Держжитлокомінспекції.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко просять зупинити реконструкцію швидкісного трамваю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі