понеділок, 25 червня 2007 15:55

У Тимошенко падає рейтинг - опитування

За останній місяць рейтинги Партії Регіонів, "Нашої України" і "Народної самооборони" зростали, а популярність інших партій знижувалася. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного Інститутом соціальних досліджень.

Відповідно до результатів дослідження, лідирує Партія Регіонів, на виборах за неї готові проголосувати 27,4% респондентів, що на 0,3% вище, ніж у травні.

Також ріст рейтингу демонструє і пропрезидентська "Наша Україна": місяць тому за неї проголосувало б 7,1% виборців, а в червні - 9,2%.

"Народна самооборона" на чолі з Юрієм Луценко також додала за місяць, сьогодні рейтинг блоку складає 5,2% замість 3,1% у травні.

Однак практично всі інші партії і блоки демонструють зниження рейтингу. Блок Юліи Тимошенко з підтримкою 16,4% як і раніше на другому місці, утім, у травні рейтинг БЮТ складав 20,8%.

Значне зниження підтримки за результатами опитування й у КПУ: у травні за комуністів проголосувало б 7,4%, а в найближчу неділю - тільки 5,8% опитаних.

Також знижується рейтинг і в соціалістів - з 3,2% у травні до 2,7% у червні.

Серйозне падіння рейтингу також у Блоку Наталії Вітренко. Якщо в травні за Вітренко за результатами опитування проголосували б 2% виборців, то зараз рейтинг блоку складає лише 0,6%.

При цьому відзначається зростання рейтингу тих, хто не підтримує ні одну політичну партію: у травні таких було 4,8%, у червні - 7,7%. Росте і кількість тих, хто не прийняв би участь у голосуванні: з 16,8% у травні до 18,1% за результатами червневого дослідження.

Опитування проводилося з 16 по 23 червня, опитано 1981 осіб у 132 населених пунктах України.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко падає рейтинг - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі