пʼятниця, 23 серпня 2013 22:32

У Тернополі відкрили незвичайну соляну кімнату

Першу у своєму роді соляну кімнату відрили учора у приміщенні управління соціальної політики Тернопільської міськради. Незвичайність цієї галокамери у тому, що усі сеанси тут безкоштовні. Її обладнали спеціально для соціально незахищених громадян.

Як розповів на відкритті мер міста Сергій Надал, це перша в Україні соціальна галокамера.

Скільки саме коштів при цьому було витрачено, міський голова не повідомив. Пояснив, що були залучені і гроші з управління, і спонсорські.

"Це доповнює ряд послуг, які раніше надавалися у Тернополі", - наголосив Сергій Віталійович. – "Сьогодні тут діють ще соціальні їдальня, перукарня, кабінети масажу і психолога, майстерня з ремонту одягу".

У соляній кімнаті на 9 "квадратів" розмістили великі брили солі, соляні цеглини, а на столі, вкритому сіллю, поставили два соляні світильники. Тут 5 пластикових крісел. Одночасно на сеансі можуть бути п'ятеро людей.

Для більшого ефекту від процедури перед початком сеансу у кімнаті вимикають світло, засвічують соляні світильники і включають спокійну музику.

Як зазначила начальник міського управління соціальної політики Марія Чашка, у соляній кімнаті можуть оздоровлюватися пенсіонери, інваліди та ті, хто відчуває себе одинокими.

"Це для тих людей, які є у нас на обліку і для тих, хто є соціально незахищеними і ще можуть стати до нас на облік", - пояснила вона. - "Треба написати заяву і принести паспорт та пенсійне посвідчення або посвідку інваліда".

Оздоровлення в галокамері рекомендують людям із хворобами органів дихання, вегето-судинною дистонією і для підвищення імунітету.

За словами завідувачки відділенням соціально-побутової реабілітації Уляни Фещак, для обладнання соляної кімнати привезли близько півтонни солі.

"Будемо з часом викладати усю кімнату", - запевнила Уляна Зіновіївна.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкрили незвичайну соляну кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі