вівторок, 07 жовтня 2008 10:06

У Святошинському районі вибухнув житловий будинок (ФОТО)

 

У неділю, близько 15 годин, п"ятиповерхівка на вулиці Синєозерна, 5-а, що в Святошинському районі, перетворилася на "зону бойових дій".

Вдень у основи будинку прозвучало декілька вибухів. Перелякані жителі вибігли на вулицю і побачили, що підвальні двері вирвало і з отвору, що утворився, валить густий дим. "Ми сиділи удома, дивилися телевізор - а знизу гуркіт і поштовхи, - говорять очевидці, - спочатку подумали, землетрус..."

Пожежників викликали через хвилин десять. Як повідомили в прес-службі ГУ МЧС м. Києва, рятувальники з"явилися на місці через вісім хвилин і відразу ж приступили до роботи - одні відправилися в підвал, інші - евакуювати жителів будинку. Фахівців вразило те, що двері вирвало прямо з коробкою. У підвалі виявили два пошкоджені кисневі балони разом з переносним ацетиленовим генератором, і стояв стійкий запах карбіду. Від вибуху загорілося сміття в підвалі, проте його швидко згасили. Унаслідок вибухів пошкоджений вхід в підвал, а в стіні з"явилася тріщина. Жертв, на щастя, не було.

Як з"ясувалося, в підвалі працювали зварювальники, які займалися заміною каналізаційних труб. Робочі пішли на вихідні, залишивши устаткування прямо на місці роботи, що суперечить всім правилам пожежної безпеки. Крім того, балони поклали поряд з генератором, хоча відстань повинна бути не менше 10 метрів. За словами фахівців, якби вибух генератора пошкодив кисневі балони, цілий будинок міг злетіти у повітря - жителям просто пощастило.

Зараз причина вибуху з"ясовується, заздалегідь вважають, що в генератор потрапила вода, що і призвело до небезпечної хімічної реакції із займанням, повідомляє ForUm

Зараз ви читаєте новину «У Святошинському районі вибухнув житловий будинок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі