вівторок, 24 червня 2008 10:51

У столиці можна побачити унікальні ікони графа Толстого

В середу в Києві вперше представлять приватну колекцію ікон, які належали відомому письменникові графу Льву Толстому, повідомляє газета "Сегодня".

Кожна ікона - унікальний витвір мистецтва і має велику історичну цінність, говорять організатори. Наприклад, ікона "Спаситель Вседержитель" в срібному обрамленні - це робота відомого майстра Сазікова.

На ікони можна буде подивитися в галереї по вулиці Ольгинській до 2 липня. Відзначимо, що заклад не передбачений для великої кількості людей, тобто в приміщенні не повинно бути більше 25 людей.

Відзначимо, що 6 червня в Москві у відділі особистих колекцій Державного музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна відкрилася виставка старовинних скульптур та ікон з колекції президента України Віктора Ющенка.

В експозицію включено предмети, які існували в сільських хатинах, створені безвісними "богомазами", майстрами, які не мали професійної освіти. Скульптури, які представлено на виставці, призначалися переважно для церковного інтер"єру і створювалися в обмеженій кількості, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У столиці можна побачити унікальні ікони графа Толстого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі