середа, 05 грудня 2018 03:15

У США заговорили про нові санкції проти РФ

У США заговорили про нові санкції проти РФ
Курт Волкер: "РФ має звільнити захоплених українських моряків". Фото: Фокус.ua

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати і Європа можуть посилити санкції проти РФ або запровадити нові через захоплення українських моряків та кораблів.

"Деякі наші європейські союзники говорили про нові санкції чи посилення існуючих санкцій. Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо", - зазначив Волкер у коментарі "Голосу Америки".

Він також висловив думку, що РФ має звільнити захоплених українських моряків та кораблі у якості жесту доброї волі перед святами.

"Їх безпідставно атакували у відкритих водах, заарештували. Росіяни мають вдатися до деескалації ситуації та повернути їх", - заявив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія має повернути судна й військовослужбовців"

Крім цього, спецпредставник США підкреслив, що збереження уваги на долі українських моряків має посприяти їх звільненню.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранили. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував всіх 24 моряків на два місяці. Їх перевезли у Москву.

Зараз ви читаєте новину «У США заговорили про нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі