середа, 14 березня 2007 15:51

У США починають переходити з Windows на Linux

Міністерство транспорту США і Національний інститут стандартів і технологій (NIST) заборонили своїм співробітникам встановлювати Windows Vista. Департаменти побоюються проблем сумісності нової операційної системи від Microsoft з устаткуванням, програмним забезпеченням і системами безпеки. Ця заборона також стосується додатків Internet Explorer 7 і Office 2007.

Одне з найбільших відділень міністерства, Федеральна адміністрація авіації (FAA), в якій працюють 45 тисяч співробітників, вивчає можливість переходу на вільне програмне забезпечення. FAA розглядає Linux як альтернативу Windows Vista і онлайн додатку Google як заміни Office 2007.

Фахівці NIST тестують сумісність власного програмного забезпечення і вивчають особливості системи безпеки Windows Vista. За наслідками тестування ухвалять рішення про оновлення операційної системи на 2900 комп"ютерів інституту.

У Мінтрансі США 54 тисячі робочих місць, тому керівництво міністерства приймає до уваги вартість переходу на Windows Vista, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У США починають переходити з Windows на Linux». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі