субота, 07 серпня 2010 17:38

У сільський ставок підкинули 7 артилерійських снарядів

У сільський ставок підкинули 7 артилерійських снарядів

6 серпня в селі Якишинці Вінницького району Вінницької області підірвали 7 артснарядів АС-105 мм часів Другої світової війни.

За два дні до цього у селі Оляниця Тростянецького району діти з ставка витягли чотири артснаряди.

"О 18.30 троє 9-класників і 11-класник з нашого села купалися у місцевому ставку. Він на території Оляниці. Відійшли від берега 3 метри, там глибина десь з метр. Аж тут на щось тверде стали. Почали витягати. От і витягли – чотири боєголовки. Кожна важить десь по 10 кіло. Хлопці злякалися. Побігли до магазину. Там телефон. Попросили дорослих викликати міліцію. Приїхали піротехніки, водолази. Знайшли ще снаряди. Всього вилучено АС-105 – 7 одиниць часів Другої світової", - розповів сільський голова Оляниці Володимир Чернюк.

У селі запевнили, що снаряди їм підкинули.

"Ставок чистили 15 років тому. І нічого там не знайшли. Крім того, у самому селі військових дій не проводили, лише за три кілометри від нашої Оляниці. Ні при наступі, ні про відступі. Тому, є всі підстави вважати, що снаряди хтось тут сховав, або ж просто викинув. Зараз цим питанням займається міліція", - додав Чернюк.

Нагадаємо, на Закарпатті злива вимила з-під землі фугасну бомбу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У сільський ставок підкинули 7 артилерійських снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі