середа, 30 жовтня 2019 14:15

У сестри Коломойського знайшли вілли в Швейцарії й багатомільйонні активи

У сестри Коломойського знайшли вілли в Швейцарії й багатомільйонні активи
Сестра Коломойського допомагає йому вирішувати бізнесові питання. Фото: unian.net

У рідної сестри мільярдера Ігоря Коломойського Лариси Черток знайшли вілли у Швейцарії і яхти на Лазурному Березі. Водночас, у неї з чоловіком немає бізнесу, щоб на все це заробити.

Інформацію зібрав судовий аудит фінансів Коломойського. Його провела американська консалтингова компанія Kroll, повідомляє Центр розслідування корупції та організованої злочинності.

"Черток через адвоката відмовилася коментувати ділові взаємини з Коломойським. Але список її майна та інвестицій вказує на їхню тісну співпрацю. Черток керує сімейною консьєрж-службою для надбагатих людей і має стосунок до художньої галереї у женевському Старому місті, клієнти якої – теж багатії. Також очолює нішеву компанію Сad Cool. За інформацією англійського адвоката, який причетний до позову проти Боголюбова, Cad Cool "дійсно є бізнесом Коломойського. Послугами користуються члени його сім'ї та друзі", – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський поверне Приватбанку круглу суму - рішення суду

Компанія Сad Cool займається організацією елітного відпочинку – дає в оренду літаки і вертольоти, автомобілі Aston Martin, Lamborghini, Porsche і Ferrari.

Будинок Черток площею 1200 кв/м стоїть на березі озера в елітному женевському районі Аньєр. Збудований за індивідуальним замовленням у 2008 – 2010 роках.

"На супутникових знімках видно, що поруч із будинком пришвартовані три моторні яхти. За даними аудиторського звіту Kroll, Черток купила віллу за $32 млн. Їй також належить квартира у Женеві вартістю $6 млн. Але прописана Черток в іншому дорогому заміському будинку у Франції, який належить SCI Мedal Коломойського. Про це свідчить звіт Kroll і документи французької компанії", – зазначено у розслідуванні.

До 2016-го їй належав 51% акцій кіпрської фірми Titan Fleet Holdings Ltd., якій, зокрема, належить французька яхтова Titan Fleet Management Sarl зі штаб-квартирою на французькому курорті Гольф-Жюан у Кот д'Азур.

"Зараз Titan Fleet здає в оренду п'ять супер'яхт, три з яких виставлено на продаж за понад 40 млн євро", – йдеться у матеріалі.

Також сказано, що Черток допомагала Коломойському здійснювати різні операції. Наприклад, у 2007 році вона розписалася як свідок купівлі частки у Central European Media Enterprises Ltd. за $110 млн. Ця угода допомогла Коломойському надалі заволодіти українським телеканалом "1+1".

А у 2004 році вона заснувала швейцарську фірму Gehold SA, яка приватизувала частку в найбільшому українському гірничовидобувному підприємстві "Суха Балка", а також ще в одній фірмі. Надалі право власності на "Суху Балку" консолідували під керуванням офшорної Palmrose Ltd., яку контролювали бізнесмени Коломойський і Боголюбов.

Українському олігарху Ігорю Коломойському дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Він його охоче прокоментував.

Зараз ви читаєте новину «У сестри Коломойського знайшли вілли в Швейцарії й багатомільйонні активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі