четвер, 19 липня 2007 09:55

У Румунії від спеки продовжують вмирати люди

Сильна спека стоїть на території Румунії. У вівторок тут булооголошено про підвищений рівень небезпеки з попередженням про загрозу здоров"ю і життю людей. У результаті теплових ударів і серцевої недостатності за останню добу загинули кілька чоловік. Повідомлення про людські жертви продовжують поступати з різних повітів Румунії, особливо в центрі і на півдні країни. У румунській столиці Бухаресті стовпчик термометра піднявся в середу в тіні до плюс 40 градусів. Температура повітря на відкритому сонці складає 50-60 градусів, повідомляє ІТАР-ТАРС. Ряд фірм, установ і організацій, що не мають кондиціонерів, були змушені припинити роботу і відпустити співробітників додому. Пік найвищих температур - плюс 38-44 градуси очікується в Румунії в найближчі дві доби.

Співробітники служби "Швидкої допомоги" в усіх великих містах і населених пунктах Румунії працюють в надзвичайному режимі.

Тільки у Бухаресті за кілька годин вони були змушені виїжджати за сотнями викликів, більше 50 людей знепритомніли на вулиці й були доправлені в лікарні й клініки. Всюди розгортаються стаціонарні й пересувні медичні пункти надання допомоги населенню, проводиться роздача мінеральної води. У спеціальних наметах, розгорнених на вулицях міста, можна поміряти тиск, отримати необхідні ліки, просто відпочити від виснажливої спеки, передає Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії від спеки продовжують вмирати люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі