пʼятниця, 08 липня 2016 03:51

У Росії заблокували сайт "Forbes Україна"

У Росії заблокували сайт "Forbes Україна"
www.segodnya.ua

Роскомнагляд вніс у реєстр забороненої інформації сайт української версії журналу Forbes.

Про це пише "РБК".

Підставою для внесення інтернет-сторінки видання "Forbes Україна" до реєстру забороненої інформації стало рішення Заводського районного суду міста Грозного від 22 грудня 2015 року, який визнав екстремістським вірш, опублікований на сайті журналу.

Вірш, що починається зі слів "Чи хочуть росіяни війни...", було написано невідомим автором у коментарі до статті "Розлучення по-кримськи" про анексію Криму 9 березня 2014 року і досі не видалено зі сторінки.

В. о. головного редактора "Forbes Україна" Євген Шпитко повідомив, що редакція отримала повідомлення Роскомнагляду про майбутнє блокування, але видаляти заборонений в РФ матеріал сайт не збирається.

"Ми не розуміємо, яким чином влада іншої держави буде нас переслідувати, якщо закони нашої країни ми не порушуємо", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міжнародні подання на арешт активів Курченка гальмував Касько"

Нагадаємо, журнал "Forbes Україна" видається українським медіахолдингом UMH, який належить Сергію Курченку. Американське видавництво Forbes заборонило UMH використовувати свій бренд і контент через те, що США ввели санкції проти Курченка. UMH продовжує використовувати бренд Forbes. Через розбіжності з американським Forbes видання змінило адресу сайту з forbes.ua на forbes.net.ua.

Зараз на сайті "Forbes Україна" розміщено оголошення від 30 червня про те, що через технічні роботи випуск матеріалів тимчасово припинений.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заблокували сайт "Forbes Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі