вівторок, 11 грудня 2007 11:55

У Росії правозахисники створять КГБ

На Всеросійському з"їзді правозахисників, що пройшов у понеділок 10 грудня в готелі "Космос", було вирішено створити Комітет громадянської безпеки, або КГБ, пише у вівторок "Комерсант".

Передбачається, що ця організація стане єдиним координаційним центром по юридичному захисту некомерційних організацій від переслідувань влади. Як уточнює газета "Газета", голова з"їзду, лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов заявив, що захист НКО має стати загальнонаціональним проектом громадянського суспільства.

Крім того, правозахисники домовилися ще про кілька "нацпроектів по захисту прав людини". У їх числі громадянський трибунал по розслідуванню злочинів у в"язницях, проект по захисту прав людини в ході реформи ЖКГ, а також система громадянського контролю за дотриманням виборчого законодавства.

На з"їзді були присутні лідер "Іншої Росії" Гарі Каспаров і колишній депутат Державної думи Володимир Рижков. Їх виступів, проте, у програмі не було. Більш того, у зачитаному Пономарьовим зверненні глави Московської групи Гельсінкі Людмили Алексєєвої йдеться, що НКО повинні дистанціюватися від політики, оскільки явні політичні пристрасті перешкодять правозахисникам досягати власної мети, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Росії правозахисники створять КГБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі