неділя, 05 лютого 2023 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії працює секретний український батальйон – ЗМІ

У Росії працює секретний український батальйон – ЗМІ
Українські диверсанти Тарас, Олексій і Владислав в парку Тараса Шевченка в центрі Києва. Давали інтерв'ю журналістам. Фото: The Guardian

У Росії працює секретний український батальйон "Братство".

Їхня робота варіюється від викрадення високопосадовців Кремля до руйнування ключової військової інфраструктури та збиття ворожих літаків на території Росії, пише The Guardian.

Ці бійці технічно незалежні від армії України, але діють пліч-о-пліч з офіційними силами. Остання операція в Росії, в якій вони брали участь місяць тому в районі Білгорода, де за останні місяці вибухнули кілька складів боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін стурбувався "обстрілами" Росії

"Хочемо, щоб вороги розуміли, що нам дуже легко перетинати російський кордон. Російському вищому командуванню життєво важливо відчути настрій битви на власній території", – кажуть бійці.

Додають, що допомагати українцям робити диверсії на території Росії готові навіть чимало громадян країни-агресора.

Учора, 4 лютого, в селищі Борисовка на Бєлгородщині загорілася нафтобаза. Лунають вибухи. Горять цистерни, полум'я заввишки близько 50 м видно за багато кілометрів.

Вогнем зачепило Борисівський завод мостових металоконструкцій. Його продукцію використовували для будівництва кримського мосту. Місцеві канали пишуть, що вогнем із нафтобази зачепило й виробництво.

Зараз ви читаєте новину «У Росії працює секретний український батальйон – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі