четвер, 05 вересня 2019 05:50

У Росії хочуть посадити на 4,5 року активіста, котрий носив передачі українським військовополоненим

У Росії хочуть посадити на 4,5 року активіста, котрий носив передачі українським військовополоненим
Активіста, котрий носив передачі українцям хочуть посадити. Фото: РБК

У Росії можуть посадити на 4,5 року громадського активіста Костянтина Котова – саме такого покарання для нього вимагає прокуратура.

Котова звинувачують у неодноразовому порушенні встановленого порядку організації або проведення мітингу. Він був затриманий наприкінці липня, а у серпні заарештований рішенням Пресненського районного суду Москви, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката активіста Марію Ейсмонт.

Костянтин Котов неодноразово виходив з поодинокими пікетами на підтримку українських політв'язнів, виступав проти анексії Криму Росією, займався організацією передачі продуктів полоненим українським морякам, які утримуються в московських СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Росії можуть звільнити 33 українських політв'язнів

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з Одеси до Бердянська для створення нової бази ВМС в Азовському морі. Вранці того ж дня російський військовий корабель здійснив таран буксира "Яни Капу" недалеко від Керченської протоки. З екіпажу буксира ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть посадити на 4,5 року активіста, котрий носив передачі українським військовополоненим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі