вівторок, 18 грудня 2007 09:55

У рідне місто Мухаммеда прийшли понад 2 млн мусульманських прочан

У рідне місто Мухаммеда прийшли понад 2 млн мусульманських прочан
Рекордне число іноземних мусульман здійснює прощу до святинь ісламу. Про це заявив у Мецці саудівський міністр внутрішніх справ, голова Вищого комітету хаджу принц Наїф ібн Абдель Азіз.

За словами міністра, до Мекки прибуло понад 1,7 мільйонів іноземних паломників 181 національності. Чоловіки складають 54% від загальної кількості іноземних "гостей Аллаха". Чисельність іноземних богомольців на 3% перевищує торішнє число хаджів, прибулих з-за кордону, пише РИА Новости.

У мекканському передмісті Арафат, де здійснюється у вівторок "велике стояння" перед Аллахом, перебувають зараз понад 2 мільйони прочан.

Паломники йдуть у рідне місто пророка Мухаммеда для виконання п"ятої заповіді ісламу, що вимагає від кожного мусульманина відвідин святих місць для здійснення ритуальних обрядів.

Вищий комітет хаджу, що працює в Мецці, забезпечив безпеку виконання обрядів. Уся головна мечеть, що вміщає одночасно понад мільйон вірних, перебуває під наглядом телевізійних камер з метою забезпечення безпеки. Камерами обладнано і 70% обрядових маршрутів, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «У рідне місто Мухаммеда прийшли понад 2 млн мусульманських прочан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі