середа, 07 листопада 2018 05:06

У Раді готують сюрприз для власників євроблях

У Раді готують сюрприз для власників євроблях
Для власників євроблях зробили нововведення. Фото: Економічна правда

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні два законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Зокрема, народним депутатам рекомендували ухвалити в другому читанні законопроект № 8487 про зниження акцизного податку з автомобілів. Водночас парламентаріям рекомендували підтримати в першому читанні і законопроект № 8488 про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах.

Законопроект № 8487, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні 50 євро для авто на бензинових двигунах з об'ємом до 3 тис. куб. см, для автомобілів з більшим об'ємом двигуна - 100 євро. Для автомобілів з дизельними двигунами до 3,5 тис. куб. см - 75 євро, для авто на більш потужних двигунах - 150 євро.

При цьому розмір акцизу дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для власників євроблях зробили нововведення

"Ми також вирішили, що пропишемо окрему норму, що всі кошти від надходжень від митних платежів при розмитненні авто, які були ввезені з 2015 року до дня набрання чинності законом, будуть спрямовані до Пенсійного фонду", - зазначила голова комітету Ніна Южаніна.

Цифри в законопроекті про розмитнення автомобілів викликали невдоволення серед водіїв.

7 листопада "євробляхери" планують провести масштабну акцію в центрі Києві, вимагаючи спростити і здешевити ввезення автомобілів з-за кордону. Вони погрожують заблокувати проспект Перемоги і урядовий квартал. У зв'язку з цим киян і гостей Києва просять скорегувати свій маршрут.

Зараз ви читаєте новину «У Раді готують сюрприз для власників євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі