вівторок, 11 грудня 2007 09:28

У Польщі сталася серйозна аварія на нафтопроводі

Величезна нафтова пляма завширшки 300 метрів і завдовжки кілька кілометрів утворилася учора увечері у Польщі на річці Вісла у результаті витоку з нафтопроводу, що йде по дну річки.

Як повідомляє ІТАР-ТАСС, інцидент відбувся в районі населеного пункту Нешава (Куявсько-Поморське воєводство), неподалік від нафтопереробного підприємства у місті Плоцк.

Витік відбувся з резервної системи, коли у неї стали закачувати солярку. Аварійний трубопровід належить Підприємству по експлуатації нафтопроводів (ПЕН) "Дружба", повідомив представник ПЕН Кшистоф Залевський.

Наслідки аварії усувають близько 200 курсантів сержантської школи міста Бидгощ і десятки пожежників, які намагаються перекрити Віслу в районі міста Торунь надувною дамбою, щоб загальмувати рух нафтової плями вниз за течією головної польської річки.

Представникам кризового штабу поки що важко навіть приблизно оцінити збиток, нанесений аварією екосистемі Вісли, повідомляють  "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі сталася серйозна аварія на нафтопроводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі