понеділок, 19 травня 2014 02:23

У Петербурзі пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар
Фото: RFE/RL

18 травня в Петербурзі на Невському проспекті пройшли одиночні пікети в пам'ять про жертв депортації кримськотатарського народу.

Як пише "Сегодня", люди тримали плакати з написами: "Поверніть батьківщину Мустафі Джемілєву, визнаному лідеру кримськотатарського народу", "Депортація народів - злочин, якому немає терміну давності", "Вимагаємо визнати сталінську депортацію народів злочином, а її організаторів - військовими злочинцями".

Під час акції активіст руху "Солідарність" Мирослав Романов отримав легке ножове поранення в живіт від перехожого. У Романа був плакат з написом: "Вимагаємо прирівняти сталінські злочини до нацистських".

Зловмисник був затриманий. Ним виявився житель селища Єлізаветіно Гатчинського району Руслан Псеуш. У поліції він кричав: "Крим наш!" і заявив, що йому не сподобалися плакати пікетувальників.

Нагадаємо, одиночні пікети вже стали традицією для російських активістів. Раніше активісти Сергій Яковлєв, Дмитро Зворикін і Марк Гальперін вийшли на Тверську вулицю і вшанували пам'ять Небесної Сотні.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі