середа, 28 березня 2007 09:50

У паризькому метро відбулися зіткнення молоді та поліції

Напередодні на станції паризького метро, що обслуговує Північний вокзал, декілька годин тривало серйозне зіткнення молоді з поліцією, в результаті якого було затримано дев"ять людей. Безлади почалися з затримання 33-річного безквиткового пасажира - вихідця з Північної Африки, який, за офіційною версією, чинив опір, напав на службовців, поранив одного з них, але був затриманий поліцією.

Свідки інциденту - група молодих людей, переважно арабського і африканського походження, вирішили, що співробітники поліції жорстоко обійшлися із затриманим: за їхніми твердженнями, порушникові зламали руку.

У лічені хвилини зібрався натовп чисельністю до 200 чоловік. Деякі почали кидати в поліцейських пластикові пляшки і вигукувати гасла й образи на адресу кандидата правих сил на пост президента Франції Ніколя Саркозі, який до понеділка очолював МВС. Протестуючі скандували "Саркозі - лицемір". Молоді люди били вітрини магазинів, торгові автомати, кидали пляшки, горщики з квітами з розграбованої квіткової лавки, інші важкі предмети. Поліція застосувала сльозоточиві гази і палиці. Розігнані хулігани чинили безлади на сусідніх зі станцією вулицях, підпалюючи сміттєві контейнери, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У паризькому метро відбулися зіткнення молоді та поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі