середа, 29 серпня 2007 11:15

У Папуа Новій Гвінеї поховали живцем заражених на ВІЛ

Декілька жителів Папуа Нової Гвінеї, хворі на СНІД, було живцем поховано своїми родичами, що боялися заразитися. Про це розповіла Маргарет Марабе, що заснувала папуаську неурядову організацію "Життя з Віл-інфекцією", яка провела п"ятимісячну кампанію по профілактиці Сніду в гірських районах на півдні країни, де Марабе і стала свідком цих фактів.

Їх поховали, коли прояви хвороби посилилися і їх не могли лікувати. Жителі віддалених сіл цього району, населеного різними племенами, визнали, що ховати що живцем заразилися ВІЛ - звичайна справа.

"Одним з хворих був мій двоюрідний брат. Я запитала, чому вони так поступають. Мені відповіли: "Якщо залишити їх жити з нами в одному будинку, ми заразимося і можемо померти", - розповіла вона.

Жителі району також сказали їй, що це дуже поширена практика. Марабе надіслала лист в уряд і профілактичні установи з проханням не обмежуватися в проведенні роз"яснювальних програм про ВІЛ крупними містами, а поклопотатися і про сільську місцевість. У деяких селищах жителі звинувачували жінок в чаклунстві, катували і вбивали за нез"ясовну із їхньої точки зору смерть молодих людей, заражених ВІЛ.

Папуа Нова Гвінея зіткнулася з неконтрольованим розповсюдженням вірусу СНІД. У недавній доповіді ООН наголошувалося, що цієї країни припадає на частку майже 90% випадків зараження, що виявляються в Океанії. Число заражень (головним чином, за допомогою гетеросексуальних контактів) за останнє десятиліття виросло на 30%. У 2005 році в країні з шістьма мільйонами жителів було 60 тисяч інфікованих, пише InоРressa.

Зараз ви читаєте новину «У Папуа Новій Гвінеї поховали живцем заражених на ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі