вівторок, 03 квітня 2007 09:09

У Освенцимі закрили експозицію СРСР

У Польщі закрита "Національна експозиція СРСР" в музеї Освенцима, пише у вівторок газета "Комерсант". Хоча замдиректора музею стверджує, що причиною закриття стала нескінчена модернізація з російського боку, аташе по культурі польського посольства в Москві пояснила, що проти експозиції виступила адміністрація музею.

За словами глави музейного архіву Петра Сеткевіча, вихідці з "окупованих територій" (Західної України і частини території Білорусії, які СРСР отримав в 1939 році після підписання пакту Молотова-ріббентропа) повинні згадуватися в експозиції як громадяни Польщі, а не СРСР. Крім того, серед претензій до росіян згадується завищення числа жертв концтабору і неточна вказівка населених пунктів, з яких в"язні прибували до Освенциму.

Повідомляється, що дирекція музею готова відкрити експозицію у разі виконання російською стороною її вимог, викладених в листі Міністерству культури РФ.

"Національна експозиція СРСР" в музеї Аушвіц-біркенау в Освенцимі була відкрита в 1961 році. Востаннє виставка модернізувалася напередодні 60-річних роковин звільнення в"язнів Освенцима, яку відзначали в січні 2005 року. В цей час її відвідав президент Росії Володимир Путін, що приїхав до Польщі на чолі російської делегації, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Освенцимі закрили експозицію СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі