субота, 10 листопада 2007 10:31

У ООН підготували резолюцію про відміну смертної кари у всьому світі

У третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН делегація Габона від імені 80 держав-співавторів офіційно представила проект резолюції про введення мораторію на смертну кару. Цей документ був підготовлений за ініціативою делегацій Італії і Португалії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

У проекті наголошується, що застосування страти ображає людську гідність, а мораторій на її застосування сприятиме повнішому здійсненню і прогресивному розвитку прав людини.

"На сьогоднішній день немає ніяких переконливих доказів того, що страта є стримуючим чинником", - підкреслюється в документі. Його автори звертають увагу на те, що будь-які помилки або недоліки системи правосуддя мають незворотний і непоправний характер.

Представляючи проект резолюції, делегат Габона підкреслив, що на сьогоднішній день 130 держав відмовилися від страти, якщо не на законодавчому рівні, то на практиці, і лише 25 країн світу вдаються до виконання смертних вироків.

Тим часом, ініціатива ухвалення мораторію на смертні вироки не знаходить широкої підтримки в ООН. Проти ухвалення запропонованого проекту резолюції виступає цілий ряд держав-членів Організації, зокрема США, Китай, Єгипет і Сінгапур.

Очікується, що наступного тижня резолюція буде винесена на голосування.

Зараз ви читаєте новину «У ООН підготували резолюцію про відміну смертної кари у всьому світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі