вівторок, 11 вересня 2007 17:41

У Нью-Йорку зачитують поіменний список загиблих 11 вересня 2001 року

Над Нью-Йорком в ці хвилини розноситься поминальний дзвін храмів всіх конфесій на згадку про трагедію 11 вересня 2001 року, її жертви і її героїв.

Шість років тому в 8.46 за нью-йоркським часом перший захоплений бойовиками-смертниками "Аль-Каїди" літак врізався в північну башту Усесвітнього торгового центру, що підносився над Манхеттеном.

Життя багатомільйонного міста в 8.46 завмирає на одну хвилину. Замовкає церемонія зачитування поіменного списку, що почалася, тих, хто загинув під уламками двох башт - офіційно встановлено близько 2750 імен з більше 3000 загиблих.

Цей траурний ритуал проходить на місці, де височіли башти-близнюки.

Він уриватиметься хвилиною мовчання ще тричі - в 9.03, коли другий літак протаранив південну башту, в 9.59 - коли звалився перший об"ятий пожежею хмарочос, і в 10.29, коли друга палаюча башта торгового центру обрушилася, хоронячи під завалами сотні людей.

Увечері на цьому місці зметнуться увись два стовпи світла, символізуючі зруйновані хмарочоси, і запаляться тисячі маленьких вогнів - це ньюйоркці запалюють недалеко від місця трагедії свічки на згадку про тих, кого втратили, але не забули, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку зачитують поіменний список загиблих 11 вересня 2001 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі