середа, 04 березня 2009 11:51

У Німеччині стався трагічний випадок

У Німеччині стався трагічний випадок
Будівля кельнського архіву і два сусідніх житлових будинки завалилися вчора близько трьох годин дня за київським часом. Великої кількості жертв вдалося уникнути завдяки щасливій випадковості. Хтось зі співробітників архіву почув дивні, схожі на тріск звуки та подзвонив в поліцію.

Прибулий наряд терміново евакуював персонал і відвідувачів, а заразом і мешканців найближчих будинків.

Катаріна Шмідт, місцева мешканка розповіла: "Це було схоже на сильний землетрус. Я виглянула у вікно і побачила величезну хмару пилу на тій стороні вулиці. Потім почалася паніка, люди закричали і кинулися бігти подалі від цього місця".

Очевидці розповіли, що все сталося за декілька секунд. Будівлі розсипалися, як карткові будиночки. Уламки були розкидані в радіусі 50 -70 метрів.

З повітря цей район Кельна виглядає, як після бомбардування. Спочатку повідомлялося, що під завалами могли опинитися до дев"яти осіб. Після попереднього розслідування з"явилися нові дані.

Данієль Леупольд, представник рятувальників: "До цього часу неясна доля від двох до п"яти людей. Ми не виключаємо, що вони знаходяться під завалами, проте говорити про це напевно ще рано. Ми все ще сподіваємося, що кількість жертв буде мінімальною".

Навколо кварталу, де стояли будівлі, що завалилися, виставлено щільне поліцейське оточення. Там постійно чергують десятки машин "швидкої допомоги" і кінологи з собаками. За словами рятувальників, до основних пошукових робіт вони зможуть приступити тільки вранці, оскільки досі існує вірогідність подальших обвалів.

У зруйнованій будівлі кельнського архіву, найбільшого міського архіву Німеччини, зберігалися сотні тисяч фотографій та документів, багато з яких були справді унікальними. Вони охоплювали тисячолітню історію старого німецького міста, заснованого ще стародавніми римлянами. Найраніший документ був датований 922 роком.

Швидше за все, більшість реліквій безповоротно загублена. Стерта пам"ять міста, - гірко прокоментувало німецьке телебачення те, що сталося.

Відомо, що будівля архіву знаходилася в аварійному стані, останніми роками на стінах з"явилися тріщини. Проте з ремонтом з якихось причин не поспішали. Проте, головною причиною обвалення вважається не природний знос.

Мало хто сумнівається, що вся справа в будівельних роботах з розширення кельнського метро. Вони проходили якраз під тією вулицею, на якій стояли будівлі, що завалилися.

За матеріалами Topnews, "Первый канал"

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині стався трагічний випадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі