середа, 28 жовтня 2009 16:06

У Німеччині розпочався суд над 88-річним есесівцем

У Німеччині розпочався суд над 88-річним есесівцем
У Німеччині в середу, 28 жовтня, розпочався процес у справі колишнього есесівця Гайнріха Бере, якого звинувачують у скоєнні злочинів у роки Другої світової війни.

За даними слідства, в 1944 році підсудний у складі розстрільної команди СС брав участь у вбивстві трьох мирних мешканців у Голландії, яких підозрювали у підтримці антифашистського опору.

Суд в Амстердамі ще 60 років тому заочно засудив Бере за цей злочин до страти. Потім виняткова міра покарання була замінена на довічне ув"язнення. Проте колишній есесівець всі ці роки перебував на волі.

Нинішній процес у його справі відбувається, незважаючи на висновок лікарів про тяжке серцеве захворювання 88-річного підсудного. Раніше Федеральний конституційний суд постановив, що Бере повинен постати перед правосуддям, незважаючи на поганий стан здоров"я.

Суд над Бере - це вже третій подібний процес у поточному році в Німеччині, на якому йшлося про злочини, скоєні у роки Другої світової війни.

У серпні 2009 року суд присяжних у Мюнхені засудив до довічного ув"язнення 90-річного Йозефа Шойнграбера, який будучи офіцером вермахту в 1944 році в Італії, віддав наказ про вибух будинку, у якому перебували 11 мирних мешканців. А 30 листопада в Мюнхені розпочнеться суд над 89-річним Джоном (Іваном) Дем"янюком, якого звинувачують у співучасті у вбивстві в"язнів концтабору Собібор, передає Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розпочався суд над 88-річним есесівцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі