середа, 02 червня 2010 15:31

У Німеччині музикою Моцарта розщеплюватимуть сміття

У Німеччині музикою Моцарта розщеплюватимуть сміття

На німецьких очисних спорудах будуть програвати композиції Вольфганга Амадея Моцарта. Керівництво підприємств з очищення стічних вод впевнене в тому, що музика австрійського композитора допоможе прискорити процес розкладання твердих органічних відходів.

Теорія про те, що твори Моцарта позитивним чином впливають на процес розкладання відходів, виникла в невеликої німецької компанії Mundus, що базується на північному сході Німеччини. Експерти фірми провели дослід і з'ясували, що завдяки особливому співвідношенню гармоній і ритму музика Моцарта допомагає стимулювати діяльність крихітних організмів, які розщеплюють відходи.

У Mundus вважають, що таким чином очисні підприємства зможуть економити на електроенергії, необхідній для переробки відходів. Фахівці заявляють, що за допомогою Моцарта очисні підприємства зможуть економити до тисячі євро на місяць. При цьому оренда обладнання, необхідного для відтворення музики, буде обходитися заводам приблизно в 400 євро щомісяця.

На очисних спорудах до ідеї Mundus поставилися з великим ентузіазмом. "Якщо це означає, що ми зможемо економити по тисячі євро кожний місяць, то, безумовно, воно того варте", - відзначив представник одного з німецьких заводів з очищення стічних вод. Щоб добитися максимального ефекту, твори Моцарта потрібно програвати для бактерій цілодобово.

Spiegel

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині музикою Моцарта розщеплюватимуть сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі