понеділок, 12 березня 2007 11:21

У Непалі зник "маленький Будда" (ФОТО)

16-річний Рам Бахадур Банджан, якого багато хто вважають реінкарнацією Будди, зник у Непалі.

Останніми місяцями він медитував у позі лотоса без їжі і води під деревом у джунглях на південно-сході країни.

За даними поліції, вночі з четверга на п"ятницю "маленький Будда" мовчки пішов у невідомому напрямку, сказавши перед цим людям, які прийшли подивитися на нього, що збирається вибрати нове місце для медитацій. Поліцейські вже прочесали прилеглі джунглі, але поки не знайшли підлітка.

Перші повідомлення про Банджана з"явилися в листопаді 2005 року. Багато хто впевнені, що підліток є реінкарнацією принца-самітника Сіддхартхі Гаутами, що 2,5 тисячі років тому досяг прояснення під деревом Бодхі, після чого і став Буддою, тобто "проясненим знанням" і "тим, що знайшов щирий шлях". За словами родичів хлопчика, він збирався провести в медитації шість років, щоб досягти найвищого ступеня прояснення, як і засновник буддизму Гаутама.

"Маленький Будда" вже зникав у березні 2006 року - провівши десять місяців у медитаціях без їжі і води поруч зі священним для буддистів деревом недалеко від свого будинку, він залишив це місце, сказавши, що воно стало занадто галасливим і багатолюдним. У грудні 2006-го його знайшли непорушним в позі лотоса і медитуючим у лісовому районі недалеко від ріки Пілууа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі зник "маленький Будда" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі