субота, 26 березня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС пояснили, чому за Ізюм точаться запеклі бої

У МВС пояснили, чому за Ізюм точаться запеклі бої
На околицях міста Ізюм Харківської області точаться бої. Фото: slovoidilo.uaМВС

Окупанти не змінили свою тактику щодо агресивних дій в Україні. Вони так само, як і на початку повномасштабної війни, сконцентровані зокрема на місті Ізюм на Харківщині.

Про це в ефірі 24 каналу сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"У діях російських військових – нічого нового, - зазначив Денисенко. - Ще в перші дні повномасштабної війни активно говорили про те, що одна із тактик Росії – захоплення Харкова і Ізюма з однієї сторони; з іншої – з Херсона чи то взяти, чи обійти Миколаїв і спробувати неймовірно широким фронтом оточити наше угрупування на Сході".

Денисенко пояснив, що бої за Ізюм продовжуються, бо це початок дороги на Слов'янськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми по своїх не стріляємо" — Кім розповів про підступні плани росіян

"Недаремно на днях навіть змінили одного з керівників танкової російської армії, яка відповідала за цей напрямок. Окупанти не змінюють стратегію і тактику. Вони роблять те ж саме, що й задумали собі ще в перший день", – наголосив радник глави МВС.

Він зауважив, що зараз російські військові справді перегруповуються. Свої найбільші сили вони кидають на східний фронт і на Маріуполь – з однієї сторони. З другої – починають концентруватися на кордоні з Україною, щоб спробувати робити певні ротації – заведення нових сил.

Міжнародна правозахисна організація "Агора" (Росія) опублікувала доповідь, присвячену місяцю війни проти України. Із неї стало відомо, що російський президент Володимир Путін почав готуватися до нападу на Україну у 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили, чому за Ізюм точаться запеклі бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі