пʼятниця, 08 січня 2021 11:38

У МОЗ пояснили, чому важливо дотримуватися карантинних обмежень

У МОЗ пояснили, чому важливо дотримуватися карантинних обмежень
Спеціалісти говорять про поступове зростання протягом січня-лютого кількості хворих на COVID-19 і збільшення навантаження на медичну систему Фото: pixabay.com

Протягом січня-лютого в Україні прогнозують зростання кількості хворих на COVID-19 та сезонну захворюваність на грип. Саме тому важливо дотримуватися карантину зимових канікул.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає УНН.

"Зараз дуже важливо ці 16 днів дотримуватися всіх заходів. Чому? Тому що зараз в суспільстві активно обговорюється доцільність введення цих обмежень, кількість нових випадків COVID-19, вона знижується. Дійсно ситуація стабілізувалася, але вона все одно залишається достатньо напруженою", — сказав Степанов.

"При введені карантинних обмежень була врахована думка українських провідних епідеміологів та інфекціоністів. Їхні прогнози говорять про поступове зростання протягом січня-лютого кількості хворих на COVID-19 і збільшення навантаження на медичну систему. Зокрема, у нас зараз розпочнеться сезонне зростання хворих на грип. Це хвороба, яка передається таким самим шляхом, як і COVID-19, викликає такі самі ускладнення. І це додаткове навантаження на медичну систему. Перід введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня збігається із завершенням інкубаційного періоду захворюваності COVID-19 у людей, які інфікувалися під час новорічних свят", — додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес не розуміє як працювати під час локдауну через дії Кабміну

В Україні з 8 січня почався жорсткий карантин, який діятиме до 24 січня включно.

У період локдауну заклади громадського харчування зможуть працювати на виніс та доставляти замовлення. Забороняється приймати відвідувачів у кафе, барах та ресторанах. Також продаж непродовольчих товарів може здійснюватися лише за доставкою замовлення. Покупців у непродовольчих магазинах, на ринках та ярмарках забороняється приймати. Проведення усіх масових заходів забороняється. Також не зможуть приймати відвідувачів заклади культури. Спортивні зали, фітнес-центри та басейни припиняють діяльність у період жорсткого карантину. Лише спортсмени національних збірних команд України та їхні тренери зможуть тренуватися у спортзалах за дотриманням протиепідемічних та санітарних заходів.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ пояснили, чому важливо дотримуватися карантинних обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі