неділя, 13 листопада 2016 03:30

У МОЗ пообіцяли не закривати лікарні

У МОЗ пообіцяли не закривати лікарні
фото i.lb.ua

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун обіцяє, що у ході проведення медичної реформи лікарні, які не отримуватимуть достатньо коштів через програми страхування, не закриватимуть, а перепрофільовуватимуть.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами Супрун, реформування сфери медицини має відбутися до 2019 року. І до цього часу деякі заклади, зважаючи на конкурентні умови та відмову від фінансування ліжко-місць, можуть отримувати менше коштів, ніж потрібно для забезпечення їхньої діяльності.

"Ми не закриватимемо лікарні, які не будуть отримувати достатньо фінансування через державне страхування, а перепрофільовуватимемо їх в інші заклади", - запевнила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен медичний працівник має бути щепленим від грипу - Супрун

Вона уточнила, що такі медзаклади можуть бути перепрофільовані у хоспіси, будинки для літніх людей чи інтернати для людей з особливими потребами.

Раніше повідомлялось, що з 1 січня 2017 року сімейні лікарі, педіатри і терапевти почнуть підписувати контракти з пацієнтами на рік.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ пообіцяли не закривати лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі