субота, 28 січня 2017 11:55

У мешканців прикордоння вилучили арсенал зброї та боєприпасів
4

Фото: dpsu.gov.ua

Протягом двох днів співробітниками Луцького прикордонного загону спільно з представниками Любешівського та Ратнівського відділів Національної поліції у мешканців прикордонних населених пунктів вилучено незареєстровану мисливську зброю, а також боєприпаси часів Першої та Другої світових війн. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України

Напередодні прикордонники отримали інформацію про зберігання у власних помешканнях місцевих мешканців контрольованих прикордонних районів вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого на те законом дозволу.

В рамках кримінальних проваджень за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) за ухвалами районних судів правоохоронцями було проведено 4 обшуки приватних помешкань жителів прикордоння.

Як результат, в Любешівському районі за трьома адресами вилучено 2 мисливські рушниці "ІЖ" та "Howa", зрізаний ствол до мисливської рушниці, козацька шабля, оптичний приціл та 36 набоїв різного калібру. А на Ратнівщині у мешканця села Підгір'я виявили цілий арсенал боєприпасів Першої та Другої світових війн. Серед знахідок – більше 100 одиниць різного калібру снарядів, мін та гранат, більше тисячі штук набоїв різного калібру, 4 штик-ножа та 2 кг пороху. Як пояснив власник, це все результати пошуків на місцях ведення боїв, а зберігав для колекції.

Триває перевірка, всі знахідки буде відправлено на науково-дослідну балістичну експертизу.

Зараз ви читаєте новину «У мешканців прикордоння вилучили арсенал зброї та боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі