четвер, 10 листопада 2011 12:29

У мерії Львова на зарплаті сидять 4 ветеринари і 44 помічника мера

У мерії Львова на зарплаті сидять 4 ветеринари і 44 помічника мера

Кореспондент журналу "Країна" корінна донеччанка Тетяна Заровна провела експеримент і на два дні з'їздила до Львова. Побувала на розмові депутатів ВО "Свобода" з виборцями.

"1325! Ось скільки людей працюють зараз у мерії. Навіть є чотири ветеринари в одному лише житловому управлінні. Невідомо – для чого вони? 44 помічники має мер! А ще ж є радники – то окрема пара калош. Якщо скоротити 100 – 120 осіб з цієї бюрократичної ланки, місто збереже 6 мільйонів гривень", – зазначив керівник фракції "свободівців" у міськраді Руслан Кошулинський.

Журналістка також поговорила з депутаткою обласної ради Іриною Фаріон, посиділа у місцевому пабі, на концерті із нагоди 69-ої річниці створення Української повстанської армії.

Пані Тетяна винаймала житло за 220 грн на добу.

" Це - "готелька" в старому будинку на вул. Академіка Люльки. Кухня сполучена з передпокоєм, площа санвузла 1,5 кв. м. Але до оперного театру 7 хв. пішки й ціна оренди нижча за середню. "Життя й без того непросте, навіщо ще ускладнювати?" – важко зітхає Микола, дістаючи папірці. – Мені через вас дісталося, бо гроші не приніс, а ключа віддав. Щоб загладити вину, пропоную Миколі келих пива. Він сідає за стіл, не знімаючи потерту шкіряну куртку, картуз кладе на коліна. Замовляє 50 г горілки та сало, порція якого коштує 34 грн. За чаркою згадує, як працював травматологом за 900 грн. "Соромився брати з хворих хабарі. Перейшов у нерухомість заради грошей. Почав отримувати 3 тисячі на місяць. Але дружина все одно кинула. Кожні 10 хв відповідає на телефонний дзвінок: "На жаль, нічого вільного зараз немає". Проводжаючи мене до квартири, намагається залицятися. Біля входу до свого тимчасового житла помічаю вивішений звіт комунального підприємства про доходи та витрати. Дивуюсь, бо донецькі комунальники перед мешканцями не звітують", - зазначила Тетяна Заровна.

Прочитати детальніше про пригоди журналістки у Львові, її зустріч з депутаткою обласної ради Іриною Фаріон можна у журналі "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «У мерії Львова на зарплаті сидять 4 ветеринари і 44 помічника мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі