вівторок, 03 серпня 2010 21:08

У Львові заборонять вивішувати на День перемоги прапори зі скорботними стрічками

У Львові заборонять вивішувати на День перемоги прапори зі скорботними стрічками

Прокуратура Львова оскаржила ухвалу Львівської міськради про використання державного прапора України, згідно з якою у День перемоги, 9 травня, жовто-блакитні прапори в місті мають вивішуватися зі скорботними стрічками. Про це повідомив заступник прокурора Львова Андріян Дутковський.

"На засіданні Львівської міської ради було розглянуто питання щодо днів, коли вивішується у місті Державний прапор. З голосу один з депутатів вніс пропозицію про те, що потрібно державне свято 9 травня відзначати жалобою. На жаль, Львівська міська рада замість того, щоб приймати корисні для міста речі, інколи любить займатися політичними речами", – зазначив заступник прокурора.

Він наголосив, що розцінює таке рішення як популізм.

"Незважаючи на те, що в законі чітко визначено, що 9 травня – це державне свято, дехто з депутатів собі хоче заробляти політичні бали на тому, що пропонує цей день відзначати жалобою. Зважаючи на те, що це рішення міськради не відповідає закону України, після винесення протесту прокуратури, міськрада у 10-денний термін зобов"язана розглянути цей протест. Однак враховуючи черговість засідань сесії, вона має розглянути його на найближчому засіданні", - зазначив Дутковський.

За його словами, ухвалу має бути приведено до норм чинного законодавства, зокрема, має бути вилучено пункт про використання жалобної стрічки разом з державним прапором у День перемоги.

Нагадаємо, 24 червня 2010 року депутати Львівської міськради затвердили рішення про використання Державного прапора України у місті Львові, яке, зокрема, передбачає вивішування на День перемоги Державного прапора з чорною стрічкою.

Нагадаємо також, у травні депутати Львівської обласної ради вирішили заборонити використання терміну "Велика Вітчизняна війна" відносно подій Другої світової війни, що відбувалися на території України. Натомість влада Львівщини постановила щороку відзначати на території області 8-9 травня Дні пам'яті жертв Другої світової.

ZAXID.NET

Зараз ви читаєте новину «У Львові заборонять вивішувати на День перемоги прапори зі скорботними стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі