понеділок, 04 квітня 2011 12:19

У Львові тисячі мирян УГКЦ прийшли пронести свій хрест
14

Фото: Фото Павло Паламарчук/Gazeta.ua

У неділю від храму св. Архангела Михаїла на вул. Винниченка у центрі Львова розпочалася Хресна дорога. Організаторами ходи була Львівська Архиєпархія УКГЦ. Долучилися монахи, монахині, священнослужителі та більше 5 тисяч людей. Із храму винесли великий дерев'яний хрест. Люди несли його на руках протягом усієї Хресної дороги. Очолював ходу Владика Венедикт.

Під час ходи відбувалися молитовні зупинки, як і в Хресній дорозі, яку служать у церкві. Після кожної такої зупинки відбувалася передача процесійного хреста. Його несли міський голова Андрій Садовий, голова обласної ради Олег Панькевич та ректори навчальних закладів Львова. Також під час ходи зачитували послання Митрополита Андрія Шептицького, Патріарха Йосифа Сліпого та Івана Павла ІІ.

"Вже стало доброю традицією у третю неділю Великого посту, яку ще називають Хрестопоклінною, здійснювати молитовний хресний хід. Цього року у зв'язку з інтронізацією нового Голови УКГЦ Блаженнішого Святослава, що відбулася саме у Хрестопоклінну неділю, Хресну дорогу вулицями Львова було перенесено на 3 квітня", - розповів отець Орест Фредина.

Закінчилася Хресна хода на площі перед Собором Святого Юра.

Нагадаємо, новий глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук був обраний більшістю голосів учасників виборчого синоду УГКЦ. Перші три дні виборів результату не принесли - тоді для перемоги потрібно було набрати дві третини голосів. Після офіційного підтвердження з Ватикану, яке було отримано 25 березня, єпископ, обраний главою УГКЦ, дав обіцянку ревно виконувати свої обов'язки.

Зараз ви читаєте новину «У Львові тисячі мирян УГКЦ прийшли пронести свій хрест ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі