четвер, 23 лютого 2012 17:17

У Львові сотню пенсіонерів-комуністів охороняли 7 автобусів "Беркуту"
15

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

23 лютого на площі перед Монументом слави у Львові зібралось близько сотні представників лівих сил та ветеранських організацій.

Вони відзначали День захисника Вітчизни. Спочатку до Монумента був покладений вінок. Після того люди розгорнули червоні прапори зі символікою Комуністичної партії та прапори Прогресивної соціалістичної партії Наталії Вітренко.

На підніжжі монументу проводили привітальні виступи. Також зачитали лист-звернення до Віктора Януковича.

"У зверненні ми вимагаємо, щоб президент дав політичну оцінку подіям 9 травня, - сказав голова Антифашистського комітету у Львівській області Олександр Калинюк. - Ми вимагаємо, щоб були покарані організатори цього шабашу. А саме ВО "Свобода". Ні міська, ні обласна рада не дали оцінки цим подіям. Вони допустили те, що ветерани були побиті. Нас турбує націоналізм, який з перших днів незалежності України пробудився і розплодився. Вивчати звіряче обличчя націоналізму слід приїжджати до Львова".

Для охорони мітингу у сусідніх вулицях було припарковано сім автобусів з бійцями "Беркут".

Крім того, неподалік стояло п'ять машин для перевезення затриманих. Ще понад сотня міліціонерів ходила по площі перед Монументом слави та на прилеглій території.

Проте жодних провокацій не було.

Зараз ви читаєте новину «У Львові сотню пенсіонерів-комуністів охороняли 7 автобусів "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі