середа, 07 березня 2007 11:02

У Львові "кепку Лужкова" кидали до Уралу (ФОТО)

Перший спортивний турнір із кидання картуза провели у Львові перед Генеральним консульством Росії на вулиці Левицького. Десять добровольців-активістів "Нашої України", громадської організації "Рух опору", студенти та журналісти намагалися якнайдалі закинути чорну восьмиклинку - головний убір мера Москви Юрія Лужкова.

На витоптаному газоні перед консульством у землю ввіткнули п"ять транспарантів із написами - "Хутір Михайлівський", "Москва", "Урал", "Магадан" та "На х..". Учасники вишикувалися перед бордюром. Суддя змагань, 43-річний Тарас Галич із "Руху опору" стежить, аби учасники не заступали на лінію. Перший картуз летить до транспаранта із написом "Хутір". Наступні – до Москви та Уралу. До Магадана ніхто не докинув.

- Хочемо привернути увагу до висловлювань Лужкова про Севастополь як частину Росії і показати ставлення українських чиновників, які насправді ніяк не реагують на подібні закиди, - пояснює керівник львівського центру Всеукраїнської громадської організації "Наша Україна" 49-річний Юрій Антоняк.

Найдовше в повітрі пролетів картуз із рук 30-річного програміста Богдана Дідича. Кремезному бороданю за перше місце вручили карту України.

- Головне - спортивний азарт, - каже Богдан. У руках тримає поліестеровий картуз, який щойно кидав. - У дитинстві з товаришами змагалися, хто найдалі пожбурить пластмасову тарілку. А політика насправді нудна справа.

Організатори обіцяють зберегти літаючий картуз до наступних змагань.

- Нам досить інформаційного приводу, - каже Юрій Антоняк. - Інвентар для змагань уже маємо.

Із приміщення консульства до змагунів ніхто не вийшов. П"ятеро міліціонерів пильно стежили за брамою. Генеральний консул Російської Федерації Євгеній Гузєєв ще зранку проїхав вітати ректора ЛНУ ім. І. Франка Івана Вакарчука із уродинами.


Оксана ЛЕВИЦЬКА

Зараз ви читаєте новину «У Львові "кепку Лужкова" кидали до Уралу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі