середа, 22 серпня 2007 20:13

У Лукьянівському СІЗО сьогодні чергове вбивство

У ніч на 22 серпня в київському СИЗО N13 здійснено чергове вбивство - в палаті санчастини, де знаходилося троє хворих засуджених, один виявився задушеним., повідомили в прес-службі міжнародної правозахисної організації "Международная Ліга захисту прав громадян України".

Голова правління Міжнародної Ліги захисту прав громадян Едуард Багиров вважає, що керівництво Державного департаменту України з питань виконання покарань залишає безконтрольной ситуацію з вбивствами і смертями у вказаному СИЗО.

За його словами, за останні 2 місяці дане вбивство є третім. Крім того, троє підслідних померли в лікарні. "Бездіяльність чиновників перетворила Київський слідчий ізолятор на концентраційний табір і гестапо часів Другої Світової війни", - сказав правозахисник.

Багиров офіційно звернувся до Президента Віктора Ющенка і прем"єр-міністра Віктора Януковича з проханням прийняти кардинальні заходи по запобіганню вбивствам і смертям в пенітенціарній системі України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Лукьянівському СІЗО сьогодні чергове вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі