четвер, 16 серпня 2007 11:36

У Луганську відкриється музей "жертв помаранчевої революції"

У Луганську у серпні цього року відкриється музей "жертв помаранчевої " революції".

Про це повідомив автор ідеї створення музею, глава громадської організації "Молода гвардія", депутат Луганської міськради Арсен Клінчаєв.

За його словами, орієнтовна дата відкриття - 20 або 22 серпня. Зараз у  музеї зібрано близько 2,5 тисяч експонатів. "Багато експонатів приносять люди. Є папери з особистим підписом Давидовича (екс-глава Центрвиборчкому), є перші публікації висловів Тимошенко", - відзначив А.Клінчаєв.

Депутат також додав, що в музеї буде відкритий "специфічний зал". "Я поки не хочу говорити, що там буде. Але це буде дуже незвично і цікаво", - відзначив співбесідник агентства.

Окрім музею жертв "помаранчевої " революції у Луганську Клінчаєв повідомив про наміри відкрити десять пересувних музеїв, які їздитимуть Україною.

Депутат Луганської облради сподівається, що у музей ходитимуть школярі. "Ми показуватимемо школярам відео про фашизм в Україні і про "Молоду гвардію". Вся експозиція займе 1,5 години", - додав депутат.

За словами Клінчаєва, на відкриття музею запрошені народні депутати від Луганської області, представники Луганської облдержадміністрації і Луганської облради, мери міст області, посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін. "Чорномирдін дуже хоче приїхати на відкриття. Головне, щоб у нього це вийшло за часом", - відзначив він. "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «У Луганську відкриється музей "жертв помаранчевої революції" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі