середа, 30 вересня 2009 13:49

У Луганську і Полтаві шоковані масовим напливом молоді у військкомати

У Луганську і Полтаві шоковані масовим напливом молоді у військкомати

На базі Луганського військового комісаріату пройдуть дводенні навчання керівництва Південного оперативного командування. Військові аналізуватимуть особливості призовної кампанії.

Луганські військові здивовані нинішнім осіннім призовом. Чи не вперше за останні роки у військкомати молодь йде за власним бажанням. Набрали навіть більше, ніж потрібно.

Генерали поки не знають, з чим це пов"язано. Для визначення причини такого напливу новобранців збираються навіть провести анкетування призовників.

Допомагати вивчати особливості призовної кампанії луганським військовим будуть керівники з 9 обласних комісаріатів. Протягом двох днів офіцери Південного оперативного командування візьмуть участь в лекціях і практикумах.

У той же час і у Полтаві розпочалася підготовка до осіннього призову юнаків у Збройні Сили України. Вперше за роки незалежності кількість бажаючих служити в армії значно переважає наряд призову по місту Полтава.

Таких виявилося понад двісті. Здебільшого, юнаки виявляють бажання служити у сухопутних військах, аеромобільних, військово-морських силах та підрозділах МВС.

Уже майже місяць працює медична комісія, члени якої розглянули особові справи призовників, які медичною комісією визнані придатними до військової служби.

Голова призовної комісії Віталій Нікіпелов вважає, що такий наплив призовників свідченням того, що молоді люди перш за все усвідомлюють значення військової служби для подальшої кар"єри: можливості отримати спеціальність і в подальшому добре працевлаштуватися. На його думку, без військової служби для багатьох проблемним є не тільки знайти пристойну роботу, а навіть отримати права на керування автомобілем.

Відправка в частини Збройних Сил України розпочнеться в жовтні. Цієї осені з Полтави на військову службу має піти 178 чоловік.

За матеріалами Новини Полтавщини, ЛОТ
Зараз ви читаєте новину «У Луганську і Полтаві шоковані масовим напливом молоді у військкомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі