середа, 22 грудня 2010 17:56

У Криму вирішили щорічно святкувати річницю Переяславської ради

У Криму вирішили щорічно святкувати річницю Переяславської ради

Щороку 18 січня у Криму проводитимуться урочисті заходи, присвячені річниці Переяславської Ради.

Відповідне рішення ухвалив парламент автономії 22 грудня.

Зокрема, кримські депутати вважають за необхідне щорічно виділяти з бюджету АРК кошти на проведення урочистих і тематичних заходів, присвячених Переяславській Раді, в тому числі у кримських школах. Парламентарії впевнені, що Рада є визначною подією в історії українського народу.

Авторами проекту рішення виступили депутати від фракції "Регіони Криму" і "Русское единство". У голосуванні взяли участь 77 депутатів. "За" висловилися 74.

Переяславська Рада - збори представників запорізького козацтва на чолі з Богданом Хмельницьким, які відбулися в січні 1654 року в Переяслав-Хмельницькому.

Тоді було ухвалено історичне рішення про перехід України під протекторат московського царя Олексія Романова. 300-у річницю Переяславської Ради широко відзначали в СРСР 1954 року, до цього ювілею було приурочене, зокрема, передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР.

Крымское информационное агентство

Зараз ви читаєте новину «У Криму вирішили щорічно святкувати річницю Переяславської ради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі