середа, 24 листопада 2010 17:53

Спікер Криму вважає неприпустимою відмову від російської мови

Спікер Криму вважає неприпустимою відмову від російської мови

Спікер Верховної Ради Криму Володимир Константинов заявляє, що основним питанням, яке має бути на контролі постійної комісії парламенту автономії з культури є використання російської мови в регіоні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-центр кримського парламенту.

"Ми повинні повернути ту ситуацію, що була в Криму раніше. Неприпустимо, коли в листуванні всередині автономії чиновники відмовляються від російської мови", - сказав Константинов на засіданні комісії з культури.

Він заявив, що Верховна Рада Криму завжди виступала ініціатором політичних і культурних акцій на підтримку російської мови і це потрібно продовжувати.

"Питання використання російської мови для нас наріжне", - наголосив кримський спікер, який є членом Партії регіонів.

Константинов і раніше виступав проти поширення української мови на півострові.

"Ми розбиратимемося в питаннях використання російської мови в найменуваннях населених пунктів Криму, з проблемою дубляжа фільмів на українську мову, з визначенням мови діловодства. У нас є всі механізми для того, щоб підняти статус російської мови, і не говорити про це, а реально розпочати роботу в цьому питанні"

Зараз ви читаєте новину «Спікер Криму вважає неприпустимою відмову від російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі