вівторок, 19 серпня 2008 15:49

У Криму туристів годують м"ясом, вимоченим у формаліні

В Алушті виявлено підпільний цех, який працює без будь-яких документів і санітарних норм: м"ясо для приготування шаурми там вимочували у формаліні, який запобігає розкладанню. Надалі це м"ясо поставлялося в десятки торговельних точок Алушти з виробництва і продажу шаурми.

Про це сьогодні журналістам у Сімферополі повідомив секретар інспекції з впорядкування Алушти Сергій Данилін.

За його словами, за даним фактом порушено кримінальну справу за статтею порушення санітарно-епідеміологічних норм, разом з тим, цех продовжує працювати, а м"ясо – постачатися в торговельні точки міста.

За даними С.Даниліна, в Алушті є три зареєстровані офіційні точки з виробництва і продажу шаурми, всі решта працюють нелегально. Разом з тим, зусилля влади закрити ці точки виявляються марними, оскільки цей бізнес курирується певними структурами.

Секретар інспекції із впорядкування Алушти також заявив, що в місті мали місце факти отруєння шаурмою, креветками і т.д. "Алушта перетворилася на базар, а набережна міста – це засилля зла і незаконної торгівлі", - сказав С.Данилін.

Формалін запобігає розкладанню і сприяє довгому зберіганню, тому, зокрема, використовується при бальзамуванні органічних речовин, органів, організмів.

За матеріалом УНІАН
Зараз ви читаєте новину «У Криму туристів годують м"ясом, вимоченим у формаліні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі