неділя, 27 квітня 2014 12:25

Спецтема: Війна на Донбасі

У Криму прапор України назвали "пропагандою винятковості"

У Криму прапор України назвали "пропагандою винятковості"
ru.krymr.com

"Прокуратура" Криму винесла офіційне попередження члену Меджлісу Різе Шевкієву через вивішення на будівлі Меджлісу державного прапора України. У прокуратурі попередили про неприпустимість порушення Федерального закону Росії "Про протидію екстремістської діяльності", повідомляє BBC Україна.

Різа Шевкієв очолює благодійний фонд "Крим", на балансі якого знаходиться офіс Меджлісу. Він повідомив ВВС Україна, що попередження, в якому пояснюється процедура кримінальної відповідальності за порушення вказаної статті, отримав офіційним листом, підписаним оголошеною у розшук в Україні "в.о. Прокурора" Криму Наталією Поклонською.

У листі сказано, що прапор України був встановлений "для пропаганди та публічного демонстрування, що послужило розпалюванням соціальної, національної ворожнечі і стало пропагандою винятковості".

21 квітня представники "самооборони Криму" зірвали прапор України з будівлі Меджлісу кримськотатарського народу Сімферополя. Пізніше співробітники Меджлісу повернули прапор на місце, а Мустафа Джемілєв назвав те, що зараз відбувається в Криму "демократією фашистського типу".

Зараз ви читаєте новину «У Криму прапор України назвали "пропагандою винятковості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі