пʼятниця, 21 грудня 2018 07:44

У колишній УПЦ МП зробили заяву щодо держави-агресора

У колишній УПЦ МП зробили заяву щодо держави-агресора
Речник колишньої УПЦ МП архієпископ Климентзаявив, що вони не бачать підстав змінювати свою назву відповідно до закону №5309. Фото - Фокус.ua

В колишній Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що вони не бачать підстав змінювати свою назву відповідно до закону №5309. Про це сказав речник колишньої УПЦ МП архієпископ Климент.

Згідно прийнятого Верховною Радою документу, УПЦ МП має змінити назву і вказати в ній свою приналежність до Росії, проте в МП запевняють, що їхній керівний центр знаходиться у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній прокоментував перейменування УПЦ МП

"Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. В нашої церкви немає жодних підстав змінювати назву відповідно до цього закону, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі-агресорі. Це, напевно, про когось іншого", — наголосив Климент, передає "Громадське".

У колишній Українській православній церкві Московського патріархату переконані, що реалізація положень закону може призвести до порушень конституційного права на свободу совісті та релігійних переконань і до "агресії" проти цієї церкви.

Зараз ви читаєте новину «У колишній УПЦ МП зробили заяву щодо держави-агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі