неділя, 23 червня 2019 12:59

У Києві пройшов Марш рівності: як це було
17

Марш рівності-2019 у Києві. Фото: Hromadske/Rbc.ua
Марш рівності-2019 у Києві. Фото: Hromadske/Rbc.ua
Марш рівності-2019 у Києві. Фото: Hromadske/Rbc.ua
Марш рівності-2019 у Києві. Фото: Hromadske/Rbc.ua
Марш рівності-2019 у Києві. Фото: Hromadske/Rbc.ua

У Києві відбувся щорічний Марш рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти.

На мітинг зійшлися кілька тисяч прихильників ЛГБТ, серед них були помічені представники посольства США, а також посол Канади в Україні Роман Ващук. Учасників заходу посилено охороняли силовики. Правоохоронці живою стіною відгородили противників маршу, яких було кілька сотень.

Марш стартував о 10 ранку. Учасники заходу вигукували "Бунтуй, кохай, права не віддавай", "Це свобода - наша традиція" та інші гасла. Також у небо на дроні підняли прапор ЛГБТ-спільноти. Цьогоріч вперше в історії проведення Маршу рівності в ньому взяла участь колона із 30 військовослужбовців.

На сторінці Адміністрації президента у Facebook перед початком мітингу з'явилося повідомлення, у якому правоохронців закликали недопустити провокацій та зіткнень під час Маршу.

"Кожен громадянин має почувати себе у безпеці та не повинен піддаватися насильству. Національна поліція України має гарантувати безпеку всіх українців у дні Маршу рівності та вжити заходів задля недопущення сутичок між прихильниками та противниками Маршу", - сказано в заяві.

Глава Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що на Марші рівності порушень не було, силовики нікого не затримували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчука запитали про ЛГБТ і марихуану

"На сьогоднішніх заходах жодного повідомлення в поліції про порушення не зафіксовано, значить їх не було. Поліція спільно з Нацгвардією забезпечувала достатню кількість сил і засобів, що порушень взагалі не було. Тобто і жодної особи, затриманої під час проведення заходів, не було", – заявив Князєв.

Марш тривав близько години. Об 11 ранку учасники заходу почали розходитися.

На відвідувачів кінопоказу в рамках "Київ-Прайд" напали молодики у балаклавах. Під час нападу невідомі били ногами, заливали перцевим газом, лаялися.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройшов Марш рівності: як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі