четвер, 09 грудня 2010 18:22

У Києві перейменували станцію метро "Республіканський стадіон"

У Києві перейменували станцію метро "Республіканський стадіон"

Рішенням комісії Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань перейменувань та пам'ятних знаків станцію київського метрополітену "Республіканський стадіон" перейменували в "Олімпійську".

"Комісія одностайно підтримала станцію метро "Олімпійська". Це й зрозуміло, адже Республіканський стадіон вже давно іменується Олімпійським. Тому назва станції метро дещо застаріло і пережила себе", - заявив депутат фракції БЮТ у Київраді, член комісії КМДА з перейменування і пам'ятних знаків, голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

Про це повідомляє прес-служба депутата в четвер.

"Крім того, назва станції "Олімпійська" буде більш зрозуміла тисячам туристів, які приїдуть до Києва на ігри футбольного чемпіонату Євро-2012, і кожен з них буде дивитися їх на НСК "Олімпійський", - пояснив Бригінець.

Станція метро "Республіканський стадіон" була відкрита 19 грудня 1981 і отримала свою назву завдяки розташуванню поблизу Республіканського стадіону, який в 1996 році указом президента України Леоніда Кучми був перейменований в Національний спортивний комплекс (НСК) "Олімпійський".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві перейменували станцію метро "Республіканський стадіон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі