четвер, 19 лютого 2009 09:22

У Києві оприлюднять список "банків-убивць"

У Києві оприлюднять список "банків-убивць"

У четвер, 19 лютого, буде оприлюднено список "банків-убивць", через діяльність яких в Україні стрімко зростає кількість суїцидів. Така тема прес-конференції, яка відбудеться сьогодні у Києві.

Під час заходу буде, зокрема, оприлюднено сенсаційні факти загибелі людей через злочинну діяльність банків, ексклюзивні зізнання працівників колекторських фірм і результати роботи "гарячої лінії" для потерпілих від банків.

Як учасників заходу заявлено лідера партії малого і середнього бізнесу України Ярослава Місяця, експерта із подолання кризових явищ в країнах з ринковою економікою Сергія Трепшина, представників провідних колекторских фірм і клієнтів банків.

На початку лютого було оприлюднено "чорний" список українських банків, складений на основі дослідження шляхом анкетування і інтерв"ювання підприємців.

Перше місце в ньому зайняв Національний банк України.

Основними причинами "лідерства" НБУ стали: заборона банкам достроково видавати депозити населенню, підвищення облікової ставки за кредитами для банків з 10% до 12%, непрозоре використання кредиту МВФ, допущення коливання курсу гривні, видача коштів на рефінансування "обраних" банків, а також те, що НБУ зобов"язав банки здійснювати переоцінку заставного майна.

Друге місце у списку зайняв "Укрсиббанк", далі йдуть "Укрсоцбанк", "Дельта Банк", "Надра Банк", "Альфа-Банк", "ОТРбанк", "Кредобанк" і "Правекс-Банк". Причини такого ставлення підприємців до банків такі: припинення видачі внесків за депозитами, в яких закінчився термін дії, підвищення ставки за гривневими і доларовими кредитами в односторонньому порядку, "вибивання" з клієнтів боргів за допомогою колекторських служб, незрозумілі причини нарахувань відсотків, "телефонний тероризм", необґрунтована витрата коштів на рекламну кампанію, незважаючи на складне матеріальне становище.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ
Зараз ви читаєте новину «У Києві оприлюднять список "банків-убивць"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі