четвер, 14 червня 2007 09:48

У Китаї знайдено шахти, в яких працюють діти-раби (ФОТО)

Факти використання дитячої рабської праці на нелегальних вугільних шахтах виявлені в центральній китайській провінції Шаньсі. За свідченням одного з очевидців, на численних не зареєстрованих вугільних шахтах у Шаньсі використовується дитяча рабська праця. Діти потрапляють туди різними шляхами: їх викрадають, продають, заманюють обманом.

Кореспондент, що побував на місці подій на півдні провінції, повідомляє, що дітей-підлітків примушують працювати по 18-19 годин на добу. Є й діти восьми-дев"яти років, яких упрягають у вози по декілька чоловік і використовують як тяглову силу.

Робочий день у дітей закінчується не раніше 22.00. Після закінчення роботи їх замикають на території підприємства. Сплять вони у ровах, причому не можуть вийти звідти навіть для відправлення природних потреб.

Годують дітей-рабів овочами і крупяним відваром, дають пити тільки водопровідну воду. Від непосильної роботи "мозолі на руках і ногах виростають до двох-трьох сантиметрів і кінцівки нагадують коров"ячі копита".

Рабам не дають одягу, взуття, в результаті всі вони хворі, на шкірі практично в усіх рани, що кровоточать, і виразки. Їх регулярно б"ють, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайдено шахти, в яких працюють діти-раби (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі