пʼятниця, 27 вересня 2013 04:10

У Китаї шершні закусали до смерті 18 людей

У Китаї шершні закусали до смерті 18 людей
Фото: Reuters

У центральному Китаї в 2013 році значно зросла кількість смертей від укусів шершнів. Як повідомляє Associated Press, за останні місяці до лікарів у провінції Шаньсі звернулися більше ста людей, ужалених цими комахами. 18 з них померли. При цьому місцева преса наводить іншу кількість загиблих: 21 людина.

Смерті від укусів шершнів в цьому регіоні спостерігалися і раніше , проте зазвичай їх було не більше кількох на рік. За даними місцевої влади, зазвичай шершні нападають в лісистій місцевості, однак у 2013 році комахи почали зустрічатися в населених пунктах.

Як пише The China Daily , в середині вересня в Гуансі - Чжуанському автономному районі рій шершнів атакував початкову школу міста Гонсин . Постраждали 30 людей, включаючи 23 дітей. Стан ужалених був настільки серйозним, що майже всіх їх довелося госпіталізувати. У цьому випадку ніхто не загинув, проте вчитель, який намагався відігнати комах від школи, від укусів знепритомнів.

Гніздо шершнів було виявлено в 80 метрах від навчального закладу на одному з дерев. Викликані на допомогу пожежні зняли його і знищили. Що саме змусило шершнів напасти на людей, невідомо.

За оцінками фахівців, східноазійські шершні набагато крупніше європейських, а їх отрута має більш токсичну дію.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї шершні закусали до смерті 18 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі